Кейтерінг - королівський привілей - Bride Kremenchuk
20
квітня
2019
Кейтерінг — королівський привілей

Кейтерінг — королівський привілей

Поки що немає коментарів
Опубліковано в рубриці: "весільний бенкет"

Кафе «Парус» — про королівські привілеї

Кейтерінг — один із королівських привілеїв. Тому  про нього варто знати трохи більше.

Починаючи підготовку до весілля, вирішіть, що вам більше до вподоби: бенкет, фуршет чи кейтерінг.

З’ясуємо, чому фуршет та кейтерінг завжди був, є і буде королівським привілеєм.

Слова «бенкет» та «фуршет» — французького походження. Тому хочеться зробити висновок, що саме Франція започаткувала сучасні тенденції високої кухні. Тим більше, що ця країна вважається законодавицею всесвітньої моди.

Та не все так просто, як здається. Почнемо з того, що бенкет – це урочистий званий обід чи вечеря, а фуршет у перекладі з французької — це виделка, якою, власне, і їдять страви, обслуговуючи себе самостійно. З часом виделки змінилися на шпажки для канапок та інших закусок.

Останні декілька років фуршет став модною і сучасною складовою весільного бенкету, оскільки

 

фуршет — це не тільки кулінарні шедеври на будь-який смак, а ще й завжди ексклюзивна сервіровка.

 

Тому деякі молодята завдяки фуршету заощаджують на  фотозоні.

Адже фуршет – це не просто смачно, а ще й надзвичайно  красиво та цікаво.

Отже, бенкет — це велика кількість вишуканих страв на одному столі. Сьогодні модно по-різному розсаджувати гостей для зручності обслуговування та проведення заходу.

Говорячи про перші бенкети, пригадаємо, як у 16 столітті в Італії аристократичні особи вихвалялися один перед одним шедеврами своїх шеф-кухарів. А в 1605 році в Іспанії влаштували званий бенкет, на якому було представлено більше 1200 тільки м’ясних та рибних страв, не враховуючи гарнірів, закусок та десертів.

А от стосовно фуршету та виїзного обслуговування (кейтерінгу), то більшість кулінарів вважають, що вони таки родом із Франції.

Фуршет відрізняється від бенкету тим, що гості пригощаються стоячи і можуть вільно пересуватися. Фуршет передбачає спілкування та великий асортимент невеликих закусок і може поєднувати різні кулінарні напрями: європейську кухню з українською, японською чи мексиканською. Подаються такі страви, які протягом певного часу не втрачають своїх якостей.

 

Трохи більше про кейтерінг.

Це такий собі виїзний ресторан. Простіше кажучи, не ви йдете до ресторану, а він іде до вас.

Уперше організував виїзний бенкет (ресторанне обслуговування) француз Жан-Франсуа Ватель для Людовіка XVI. Тож кейтерінг відомий ще з 17 століття.

Сучасне виїзне обслуговування прийшло в Україну зі США, де під час забудови країни багатоповерхівками виникла потреба нагодувати велику кількість працівників без відриву від роботи.

 

Про те, яким є кейтерінг сьогодні, «Брайд Кременчук» запитав у шеф-повара кафе «Парус», Наталі Леонідівни.

Довідка «Брайд Кременчук»

Кафе «Парус» має ліцензію на проведення виїзного обслуговування.

На підприємстві працюють кухарі найвищої категорії, є власна пекарня та кондитерська, а отже є можливість замовити:

  • солодку та солону випічку
  • сендвічі, бутерброди, канапки
  • салати
  • основні страви
  • гриль-меню
  • десерти, кенді-бар.

Замовляючи кейтерінг, фуршет чи бенкет у кафе «Парус» ви ставите на стіл спиртне (якщо ставите його), увага, —

Спиртне ва вашому весільному бенкеті  без ресторанної націнки

Отже, кейтерінг це:

— розробка та складання плану заходу;

— організація робочого простору;

— складання меню за бажанням замовника та розрахунок кількості страв і продуктів;

— забезпечення необхідним обладнанням — посудом, меблями, скатертинами, лимонадницями, салфетками тощо;

— забезпечення офіціантами, шеф-кухарем, адміністратором та технічним персоналом;

— транспортування обладнання, продуктів та персоналу на місце, де відбуватиметься весілля.

Головний принцип роботи кафе «Парус» — це індивідуальне меню для кожного замовника з урахуванням бюджету, якісна, смачна їжа із фермерських продуктів та високий стандарт обслуговування.

Плануєте запросити 25 гостей та відсвяткувати весілля на природі? А можливо, 300 осіб та організувати весільне паті на Дніпрі?

Де б ви не вирішили святкувати, кафе «Парус» завжди пригостить ваших гостей за вашим бажанням.

Фірмові страви кафе «Парус»:

  • надзвичайно смачний та ніжний короп
  • медальйони в ягідному соусі
  • фірмові стейки та ковбаски
  • галушки та вареники

В кафе «Парус» гості не кричать: «Гірко!» Вони кричать: «Смачно!»

м.Кременчук
вул. Флотська, 2

067 530 07 74
067 530 07 54
053 66 79 36 25

 

Про кейтерінг йде мова також у літньому номері «Брайд Кременчук» 2018 року

Електронна версія журналу тут

Анонс номера тут

 

 

Залишити відгук

Ваш email не публікуватиметься